Vrijdagnacht TT Nacht: 'Alles is helemaal top'

ASSEN - Vuurwerk, de geur van verbrand rubber en een hele hoop lawaai, zo worden de bezoekers van de TT Nacht vrijdagavond verwelkomd.
En dat echte TT-sfeertje begon al op de campings aan de rand van Assen.

Zestig jaar camping
Een van die TT-campings in Assen is TT-Camping Ubels. Al jaren komen hier grote groepen vaste gasten. "Er komen hier nog mensen die mijn opa hebben gekend en die heb ik zelf niet eens gekend", zegt Jos Ubels, zoon van ex-motorcoureur Jan Ubels.

De camping wordt al zestig jaar lang door de familie Ubels gerund. Volgens Ubels is het rustiger op de camping dan normaal en dat zou goed te maken kunnen hebben met de extra dag die het festival nu kent. De gezelligheid is er in ieder geval wel: er wordt een achterbandje verbrand, overal zijn vuurtjes en er gaat voor honderden euro's aan vuurwerk de lucht in.

Beter weer, betere sfeer
Grote rijen auto's staan langs de Beilerstraat geparkeerd, taxi's rijden af en aan en honderden fietsen staan overal door het centrum: het is druk in de stad en de sfeer is goed. Deze vrijdagnacht wordt goed bezocht en het is drukker dan gisteren. Volgens veel bezoekers heeft dat onder andere met het weer te maken.

"Gisteren was ik zeiknat, maar nu is het gewoon helemaal top", laat een bezoekster weten. De sfeer is daardoor volgens haar ook beter. "Ja, geweldig, iedereen is gezellig, het is leuk, de muziek is goed. Alles is helemaal top." Verder raadt ze iedereen de TT-gehaktbal aan.

"Iedereen, neem de gehaktbal"
Bij TT horen natuurlijk ook de snacks. Vannacht is de TT-gehaktbal erg in trek. Verscheidene mensen doen zich te goed aan de snack die in het centrum wordt verkocht. Volgens de verkopers van de snack komt het door de speciale kruidenmix, maar wat dat precies inhoudt, is geheim. De bezoekers van de kraam zijn in ieder geval erg tevreden over de receptuur van de bal.

Deze vrijdagavond is, in tegenstelling tot voorgaande jaren, niet de laatste feestdag voor de race. Nu de Asser TT op zondag wordt verreden, staat de bezoekers van het festival zaterdag nog een nacht te wachten vol optredens en spektakel.
Meer over dit onderwerp:
TT Nacht TT Assen gemeente Assen
Deel dit artikel: