TT gegarandeerd tot en met 2026 in Assen: 'We zijn ongelooflijk content en heel erg trots'

MOTORSPORT - Het TT Circuit in Assen heeft het contract met WK-organisator Dorna verlengd tot en met 2026.
TT-voorzitter Arjan Bos en de hoogste baas van Dorna Carmelo Ezpelata hebben vanochtend hun handtekening onder het contract gezet. Dat betekent dat de toekomst van de TT is gegarandeerd tot de honderdste editie van het evenement. Het vorige contract met Dorna liep af in 2021.


Trots

"Wij zijn ongelooflijk content en heel erg trots. We hadden een contract tot en met 2021 voor de MotoGP en we hebben nu verlengd met vijf jaar extra en daar zijn we heel erg blij mee", aldus Bos.


Investeringen

Het contract is het fundament voor miljoeneninvesteringen die het circuit nog wil gaan doen in de toekomst. Het circuit wil onder meer de oude tribunes upgraden, een amusementsplein aanleggen, de curbstones aanpakken en misschien komt er nog een baanverlenging.
"We hebben zestien miljoen euro aan maatregelen klaar liggen. Die gaan we de komende jaren uitvoeren. Het is heel belangrijk dat je zo'n contract en dan onder hebt liggen", zegt Bos.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.