Megawinkel in voormalig V&D-pand in Emmen geopend

EMMEN - In Emmen is vandaag het oude V&D-pand weer in gebruik genomen. Op de plek waar maandenlang een groot leegstaand gebouw stond, zit vanaf nu een megawinkel onder de naam Vlinderstad Shopping Center.
Jacco Lassche en Pieter Dijkstra, twee jonge ondernemers uit Emmen, staan aan het roer.

Kledingzaak
De heren zijn zelf eigenaar van kledingzaak Paris2Day, deze heeft meerdere vestigingen in Noord-Nederland. Op de begane grond van de megawinkel zit een grote versie van deze kledingwinkel gevestigd, opvallend is dat grotendeels de oude V&D-look is gehouden.

"We hebben alle looppaden vrij gehouden zoals de V&D ook had, en we verkopen ook koffers, daar was de V&D ook sterk in", vertelt Lassche. Maar de ondernemer zegt dat verder de vergelijking met V&D spaak loopt. "Wij hebben onze eigen formule, maar we richten ons voornamelijk op kleding."

De formule
"Wij zijn een fast fashion keten", vertelt Lassche over hun formule. "Dat wil zeggen dat wij elke week een nieuwe collectie hebben, dus een dame kan elke week wat nieuws shoppen." Volgens Lassche gaat dit concept zeker slagen, aangezien ze al zeven winkels hebben die naar eigen zeggen goed lopen.

Risico
Een grote megawinkel in een pand waar de V&D enkele maanden failliet is gegaan, en dat ook nog eens in een stad waar veel leegstand is, dat is een risico. "Risico's zijn er altijd, maar stilstand is achteruitgang dus we moeten zorgen dat wij bezig blijven", aldus Lassche.

"Mensen kennen dit pand, het ligt in het hart van het centrum dus we moeten met alle ondernemers in Emmen er voor zorgen dat dit een succes wordt in Emmen", voegt hij daar nog aan toe.

De kelder
Op de bovenste verdieping van de Vlinderstad Shopping Center zit een vestiging van Bosma Bedden. In de kelder is nog ruimte zat, Lassche zegt met verschillende ondernemers in overleg te zijn om die ruimte te vullen. De oude plek van La Place is al ingevuld. Daar openen de eigenaren van Lounge 13 een horecazaak genaamd La Plage.

Aankomende donderdag is er een feestelijke opening van de nieuwe megawinkel in Emmen, inclusief een DJ.
Deel dit artikel: