Rijkswaterstaat: Volle parkeerplaatsen waren het grote probleem bij TT-drukte

ASSEN - "Wij hebben juist geprobeerd het verkeer over de verschillende afslagen te spreiden." Dat zegt Agnes Bernhardt van Rijkswaterstaat. Ze reageert daarmee op de kritiek van TT Circuit-directeur Peter Oosterbaan.
Die stelde vanochtend op Radio Drenthe dat het verkeer rondom de TT beter geregeld moet worden, omdat er - ondanks de nieuwe afslag op de A28 bij Assen-Zuid - gisterochtend een kilometerslange file stond op de weg naar het circuit.

Parkeerplaatsen
Volgens Oosterbaan was de in 2014 aangelegde afslag 31a zwaar overbelast. Bernhardt nuanceert dat. "Het klopt dat het niet goed gelukt is de verkeersstromen goed te spreiden, maar ik denk dat het grootste probleem de parkeerplaatsen bij het circuit was. Door de enorme drukte stroomden die snel vol en door het mindere weer konden er minder auto's parkeren."

Overleg
Om de verkeerssituatie volgend jaar te verbeteren, moet er overleg komen met het bestuur van het circuit, aldus Berhnardt. "Als het verkeer op het terrein van het circuit niet goed doorstroomt, ontstaan er files op de A28."

Donderdag evalueert Rijkswaterstaat de situatie met onder meer het circuitbestuur. "Dan gaan we kijken hoe we dit anders kunnen doen."
Deel dit artikel: