Nieuw reizend theaterstuk over Kapitein Kolk

KLAZIENAVEEN - Kapitein Kolk, met zijn 192 jaar 's werelds oudste kapitein, meert deze zomer aan in Drenthe. Van 30 juni tot en met 3 augustus is hij met zijn vier muzikale zonen te zien en horen aan boord van zijn schip, de Methusalem.
De voorstelling
De Kronieken van Kapitein Kolk
is een rondreizende voorstelling op het water. Het verhaal gaat over Kapitein Kolk en het mysterieus medisch orakel dat hij is. Aan boord van zijn schip zijn zijn vier zonen, die de hele dag maar wat op een gitaar spelen.

Muziek

Bert Hadders is muzikaal leider van de voorstelling en speelt een van de zonen van Kapitein Kolk "Wij komen in het verhaal nooit van boord, we pielen de hele dag een beetje op de gitaar."
De Kronieken van Kapitein Kolk is een productie van Iemandsland. "We waren al druk bezig met het vervolg op de voorstelling van vorig jaar in de Veenkoloniën", zegt Hadders. "Toen kwam van de provincie het verzoek om iets te doen op het water, om de kanalen wat te promoten. Brug- en sluiswachters worden in het zonnetje gezet."
Première
Aan boord kunnen zo'n veertig mensen. De voorstelling gaat op 2 juli in Klazienaveen in première. Een volledige speellijst, vindt u op de website van Iemandsland.
Boek en foto's
Er reist een fotoexpositie met de voorstelling mee. De Asser fotograaf Sake Elzinga portretteerde een aantal Drentse brug- en sluiswachters en bracht het leven aan de waterkant in beeld. Journalist Joep van Ruiten schreef over dit onderwerp een boek en ook dat is voor en na de voorstelling te koop.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.