Oproep tot massaal protest tegen verhoging toeristenbelasting Midden-Drenthe

Protest tegen verhoging toeristenbelasting Midden-Drenthe (Rechten: RTV Drenthe)
Protest tegen verhoging toeristenbelasting Midden-Drenthe (Rechten: RTV Drenthe)
BEILEN - "De tijd om passief te zijn is voorbij. We hebben elkaar nu nodig." Met die oproep mobiliseert het bestuur van de vereniging van recreatiebedrijven in Midden-Drenthe (VRTB) de leden. Die moeten massaal protesteren tegen de verhoging van de toeristenbelasting.
De gemeente wil de toeristenbelasting in 2017 met vijf cent verhogen naar 1,30 euro per persoon per nacht. Midden-Drenthe wordt daarmee de duurste gemeente in onze provincie.
'Gemeente legt bom'
"De gemeente legt een bom onder het plan van het Recreatieschap om de belasting in heel Drenthe gelijk te trekken", aldus het bestuur van de VRTB.
De recreatiebedrijven brengen samen jaarlijks ruim zeven ton aan toeristenbelasting in het laatje van de gemeente. "Toch blijft de gemeente de toeristenbelasting maar verhogen en zo onze concurrentiepositie willens en wetens verslechteren."
Op 7 juli buigt de politiek zich over het financiële beleid. Daar mogen belanghebbenden inspreken.

'Spreek massaal in'

"Misschien wat spannend, maar spreek massaal in!!! Geef je op", schrijft het VRTB-bestuur met hoofdletters in een brief aan de leden. "Schakel ook je netwerk en desnoods je gasten in om zoveel mogelijk ons ongenoegen te ventileren. Zorg dat we gehoord en gezien worden", aldus de oproep.
Ook de koepel van recreatiebedrijven RECRON protesteerde al tegen de verhoging van de toeristenbelasting in Midden-Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.