GroenLinks breekt lans voor homo's en lesbiennes: Drenthe als regenboogprovincie

ASSEN - GroenLinks in Provinciale Staten vindt dat de provincie in actie moet komen om de acceptatie van LHBT-gemeenschap te verbeteren.
LHBT staat voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.
Het gaat volgens Statenlid Henk Nijmeijer van GroenLinks niet goed met de acceptatie van deze groep. "De afgelopen maanden is er een aantal voorvallen geweest, zoals in Coevorden op een school. Dat kan niet, daar moeten we iets aan doen."
Lees meer: Jongen (15) uit klas geplaatst om pesterijen over homoseksualiteit
'Merk dat discriminatie voorkomt'
Nijmeijer spreekt uit ervaring. "Ik ben zelf openlijk homo. Ik merk ook dat discriminatie gewoon voorkomt. Als je homo bent en je komt daarvoor uit, dan moet je nogal eens op je tong bijten."

Motie

GroenLinks komt in de volgende vergadering van Provinciale Staten met een motie, die steun krijgt van de PvdA, SP, D66 en de PVV. Nijmeijer vindt dat Drenthe zich tot regenboogprovincie moet uitroepen. "Sommige gemeenten doen dat al, zoals Assen. Ik zou dat een mooi signaal vinden, dat je uitdraagt dat je sociale acceptatie van deze groep hoog in het vaandel hebt staan."
Gedeputeerde Henk Jumelet liet doorschemeren dat hij de motie wel wil uitvoeren. "Ik sta ervoor open, maar ik vind wel dat we het samen met de Drentse gemeenten moeten oppakken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl