'Centrum Rolde niet veiliger door nieuwe weg'

ROLDE - De herinrichting van de weg door het centrum van Rolde is niet bevorderlijk voor de verkeersveiligheid vindt Dorpsbelangen Rolde.
Gedeelde ruimte

Het gebied zou worden ingericht volgens het 'shared space' principe. Dat betekent dat de weg een vlakte met obstakels is waarop alle verkeersdeelnemers hun weg moeten vinden. Hierdoor lijkt het onveiliger en letten mensen beter op, waardoor de kans op ongelukken afneemt.
In Rolde zijn de obstakels achterwege gelaten en is de weg volgens Dorpsbelangen te breed. "Doordat de goten bij de weg lijken te horen, is hij visueel breder,' zegt bestuurslid Rob Smith. Daardoor wordt er nog steeds relatief hard gereden en is een zebrapad aangelegd. Dat hoort nu juist niet bij een shared space."

Wethouder tevreden

Wethouder Henk Heijerman van de gemeente Aa en Hunze is tevreden over het eindresultaat: "Het centrum ziet er fris uit." Hij erkent dat vooraf beter had moeten worden nagedacht over de inrichting. Maar dat is nu een gepasseerd station. Als het aan Heijerman ligt, blijft de weg zoals hij is.
Donderdagavond vergadert de raadscommissie over de herinrichting in Rolde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl