Veemarktterrein Assen na TT 2017 op de schop: 65 huizen en kleiner feestplein

ASSEN - Het Veemarktterrein in Assen krijgt na de TT van 2017 een metamorfose. Er komen 65 koopwoningen en voor evenementen komt er een kleiner Veemarktplein.
De gemeente heeft vanavond het definitieve plan gepresenteerd aan de raad.
Vorig jaar was al bekend dat er toch weer woningbouwplannen voor het grote evenementen- en parkeerterrein in de maak waren, nadat een eerder plan strandde door het inzakken van de woningmarkt.
Lees meer: Toch weer plan in maak voor woningen op Veemarktterein Assen
De Veemarkt
Ontwikkelaar Credo wil op het achterste gedeelte van de locatie 65 woningen bouwen. Het gaat om 28 huizen in twee woonlagen en een kap en om 37 woningen met drie woonlagen en een kap. Of een deel van de woningen voor de huursector beschikbaar komt, is nog onderwerp van gesprek.
De prijs van de koopwoningen ligt tussen de twee en drie ton per woning. Het woningbouwproject heet De Veemarkt en kost zo'n zestien miljoen euro.

Ruimte voor kermis en concert

De gemeente Assen zorgt voor 1,5 miljoen voor de realisatie van het Veemarktplein. Dit wordt het evenemententerrein, dat groot genoeg blijft voor onder meer de TT-kermis en andere grote activiteiten, zoals een concert. Ook voor parkeren is er voldoende plek. Er blijven zo'n driehonderd parkeerplekken bestaan. De Paul Krugerstraat wordt als weg opgeheven en bij het Veemarktterrein getrokken.

Groen door bomen

Het gebied krijgt ook een groener karakter. Langs de randen van het woningbouwproject De Veemarkt en het Veemarktplein komen bomen, zodat het plein een groen aanzicht krijgt.
De gemeente begint met de ombouw van het Veemarktterrein tot Veemarktplein na de TT-festiviteiten van 2017. Zodra er voldoende belangstelling is voor de koopwoningen, start Credo met de bouw. De verwachting is dat dit in 2018 gebeurt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.