Onbekende kampioenen: 'Alleen mijn eigen trainer is een betere armworstelaar'

TIENDEVEEN - Nog even en we kunnen weer genieten van de prestaties van onze topsporters op de Olympische Spelen. Maar in onze provincie zijn meer kampioenen. Ze zijn alleen lang niet allemaal bekend. De komende weken stellen we ze voor.

Vandaag maakt u kennis met Roelof Prins uit Tiendeveen, de beste armworstelaar van Drenthe. En op het afgelopen Nederlands Kampioenschap armworstelen in de categorie onder 70 kilogram eindigde hij als tweede.

Keukentafel
Roelof is op zijn vijftiende begonnen met armworstelen. "We waren toen op bezoek bij een kennis van mijn moeder. Zij doet aan armworstelen en nodigde mij uit om het tegen haar op te nemen aan de keukentafel. Toen heb ik direct van haar gewonnen", herinnert Prins zich. Vanaf dat moment ging het hard, al snel wordt hij landelijk tweede bij de junioren en dus is hij nu vice-Nederlands kampioen.

Trainer verslaan
Op dit moment is er in Nederland dus nog maar één persoon in zijn klasse beter in armworstelen dan Prins. En dat is zijn eigen trainer. Toch is Prins niet bang dat zijn trainer hem niet alles probeert te leren. "Dat betekent ook dat hij er zelf meer voor moet werken om kampioen te blijven en dat hij er zelf nog echt een sport aan heeft," aldus Prins. De Drentse krachtpatser Prins heeft als doel gesteld om over twee jaar het Nederlands Kampioenschap te winnen.
Deel dit artikel: