Ruim een ton schade door vernielingen in oude dierenpark Emmen

EMMEN - De schade aan het oude dierenpark in Emmen als gevolg van vernielingen door een groep jongeren, is 103.000 euro.
Dat heeft de gemeente Emmen bekendgemaakt. Het bedrag is vastgesteld door een schade-expert, die de kosten voor het herstellen van de schade heeft berekend.

De jongeren drongen in het pinksterweekend de oude dierentuin binnen en vernielden onder meer een toiletgebouw en het glas bij het berenverblijf. Ook kunstenaar Ingo Leth werd gedupeerd. Hij had een deel van zijn schilderijen overgebracht naar zijn nieuwe onderkomen in het entreegebouw en het Biochron. Vier van de kunstwerken werden onherstelbaar beschadigd.


In totaal zijn negentien verdachten gehoord in verband met de vernielingen. Geen van de verdachten zit nog vast. De politie bepaalt welke verdachten voor de rechter moeten verschijnen.


De gemeente Emmen probeert via de rechter de schade van 103.000 euro te verhalen. De rechter bepaalt uiteindelijk welke verdachten veroordeeld worden en of zij een schadevergoeding moeten betalen. Het is dus nog niet zeker of Emmen het volledige bedrag terugkrijgt. De verzekeraar van de gemeente keert ook een bedrag uit, maar het is nog niet bekend hoe hoog dat is.
Deel dit artikel: