Lokale VVD-afdelingen worden netwerkclub: 'Het wordt een historische avond’

EMMEN - De VVD-afdelingen in Emmen en Borger-Odoorn smelten vanavond samen tot een gezamenlijke nieuwe netwerkorganisatie. In de lijn van landelijke ontwikkelingen kiezen de leden een nieuwe koers. “Het wordt een historische avond”, zegt René Laan van de partij.
Laan is nu vijf jaar voorzitter van de afdeling Emmen van de VVD. In die tijd zag hij het aantal leden gestaag teruglopen. “Met wel 30 procent. Let wel, we zijn niet de enige politieke partij die daarmee te maken heeft. Het is de tijdsgeest. Jongeren worden niet makkelijk ergens lid van. Toch is er wel politieke interesse”, constateert Laan.


Nieuwe koers

Landelijk heeft de VVD al een nieuwe koers ingezet en inmiddels is ook het Drentse provinciale bestuur, de zogenaamde kamercentrale, opgegaan in een groter Noordelijk verband. Nu vormen ook de plaatselijke afdelingen zich om.
Lees meer: Provinciaal VVD-bestuur opgedoekt: 'We willen af van de vergadercultuur'

Netwerkorganisatie

De afdelingen Emmen en Borger-Odoorn gaan als eerste op in een nieuwe structuur. “We willen een netwerkorganisatie worden, met thema-avonden. Op onze bijeenkomsten hopen we iedereen te verwelkomen die iets met het onderwerp van die avond heeft, zodat onze politici goed worden gevoed door de samenleving”, legt Laan uit.
Als alles goed gaat, wordt René Laan vanavond tijdens de ledenvergadering in Odoorn verkozen tot voorzitter van de nieuwe organisatie in Zuidoost-Drenthe. De afdeling Coevorden van de VVD doet trouwens nog niet mee. De leden van die afdeling hebben aangegeven voorlopig op de oude voet door te willen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.