Twee militairen uit Assen omgekomen in Mali

ASSEN - Bij een schietoefening in Mali zijn twee militairen van het 13e Infanterie Bataljon van de Luchtmobiel Brigade in Assen om het leven gekomen. Een derde militair raakte zwaargewond. Hij is overgebracht naar een veldhospitaal in Gao.
De omgekomen militairen zijn de 29-jarige sergeant der 1e klasse Henry Hoving en de 24-jarige korporaal Kevin Roggeveld. Beiden woonden in de provincie Groningen.

Oorzaak was een explosie tijdens een oefening in Kidal, in het noordoosten van het
Afrikaanse land. De militairen van de Charlie-compagnie waren bezig met een schietoefening.

Volgens plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer waren de militairen bezig met het afschieten van mortiergranaten. Het ongeluk gebeurde vanmiddag rond 12.20 uur.


Reactie Hennis-Plasschaert
"Met verdriet heb ik kennis genomen van dit verschrikkelijke bericht uit Mali. Mijn medeleven gaat uit naar de naasten en collega's van deze twee dappere militairen", reageert minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie.

"Zij streden voor een betere en veiliger wereld en betalen daarvoor de hoogst mogelijke prijs. Zij verdienen ons grootste respect. Ook gaan mijn gedachten uit naar de militair die zwaargewond is geraakt."

Reactie Rutte
Premier Mark Rutte is ook geschokt door de dood van de twee militairen. "Dit afschuwelijke nieuws komt hard binnen. Twee jonge mensen, zomaar ineens weggerukt uit het leven door een noodlottig incident, terwijl zij ons land dienden onder de moeilijkste omstandigheden. Het is intens verdrietig en nauwelijks te bevatten", aldus Rutte.

"In ons hart en onze gedachten zijn wij nu bij de families en vrienden van de overledenen. Voor hen is de klap het zwaarst."

Sinds 2014

Nederland levert sinds april 2014 een bijdrage aan de VN-missie in Mali. Het gaat om ongeveer vierhonderd militairen, vier Apache-gevechtshelikopters en drie Chinook-helikopters voor transportdoeleinden. De Nederlandse missie loopt eind dit jaar af.
Meer over dit onderwerp:
Assen gemeente Assen 13 Luchtmobiele Brigade
Deel dit artikel: