Twaalfjarige Max uit De Groeve bouwt Zwarte Cross van lego

DE GROEVE - Hij is al jarenlang groot fan van lego, en hij heeft ook al een paar keer samen met zijn ouders de Zwarte Cross in Lichtenvoorde bezocht. De twaalfjarige Max Zwiers uit De Groeve.
Om het grootst betaalde muziekfestival van Nederland te eren, besloot hij de Zwarte Cross na te bouwen.

Gekkigheid
Volgens Max is de Zwarte Cross een van de leukste festivals waar hij is geweest. "Je hebt mensen in een eendenpak op een motor, gekke wagens, mooie muziek en theater", vertelt hij. De legofan heeft dan ook alles van het festivalterrein tot in detail nagemaakt, van het hoofdpodium tot de toegangspoort.

Beloning
Het bouwwerk, waar Max ruim een maand aan gewerkt heeft, is niet onopgemerkt gebleven bij de organisatie van de Zwarte Cross. Nadat Max een paar foto's had gestuurd, reageerde de organisatie heel enthousiast. De legobouwer heeft nu vrijkaarten gekregen voor aankomend festival.

"We hebben vrijkaarten om achter het podium te kijken, echt supercool", aldus Max. Behalve een enthousiaste organisatie, heeft Max ook al in verschillende kranten gestaan met zijn unieke bouwwerk.

TT-Circuit?
Lichtenvoorde, de plek waar de Zwarte Cross wordt gehouden, ligt niet bepaald om de hoek. Wordt het dan niet eens tijd voor Max om een Drents evenement te eren met een bouwwerk? Volgens Max en zijn vader zijn er al plannen, het volgende project moet een replica worden van het circuit in Assen.
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Tynaarlo De Groeve Lego Zwarte Cross
Deel dit artikel: