ENGIE stapt naar rechter om ontslag medewerkers

EMMEN/RODEN - ENGIE Services Noord, het voormalige Cofely, stapt naar de kantonrechter om ontslag aan te vragen voor 24 medewerkers.
Het UWV
, omdat ENGIE het hele jaar door uitzendkrachten inzet. Het werk dat door de uitzendkrachten wordt gedaan, kan volgens het UWV mogelijk passend worden gemaakt voor de medewerkers die ontslag boven het hoofd hangt.
ENGIE, met vestigingen in onder meer Emmen en Roden, is het daar niet mee eens en wil daarom aan de kantonrechter vragen om de arbeidsovereenkomsten alsnog te ontbinden.

Reorganisatie

Afgelopen december kondigde ENGIE Services Noord een reorganisatie aan waarbij 65 gedwongen ontslagen zouden vallen. De reorganisatie leidde tot een aantal demonstraties en stakingen. 41 medewerkers zijn inmiddels vertrokken, maar de overige 24 zijn nog steeds in dienst van ENGIE en zitten thuis.

Bijeenkomst

Vanmiddag komen de medewerkers en de vakbonden bij elkaar om te bespreken welke stappen zij gaan zetten in de ontslagprocedure.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl