Kapotte rem aanhanger werd familie in Stieltjeskanaal fataal

STIELTJESKANAAL - Een defecte oplooprem van de aanhanger die de familie Mannessen achter de auto had, is de oorzaak van het dodelijk ongeval van afgelopen zaterdag in Stieltjeskanaal. Dat blijkt uit onderzoek van de politie.

Bij het ongeval kwamen de 65-jarige John Mannessen, zijn zoon Marco (44), zijn hoogzwangere schoondochter Sukanya (34) en hun 2-jarige zoon Sky om het leven toen hun auto met aanhanger in het kanaal belandde.


Het gezin woonde sinds kort in het dorp. Het wilde in Drenthe een nieuwe start maken na het overlijden van de vrouw van John twee jaar geleden.

Klap
Volgens de politie botste de aanhanger tegen de auto toen de bestuurder van de wagen remde. Door die klap werd de auto van het gezin het water ingeduwd. Vanwege het gewicht van de auto met aanhanger, waar bouwpuin op lag, zonk de auto volgens een politiewoordvoerder heel snel naar de bodem van het kanaal.

Het voertuig kwam vast te zitten in de modder, waardoor ook de deuren niet meer open konden. Doordat de achterruit sprong, liep de auto meteen vol met water. Duikers van de brandweer haalden de slachtoffers uit de auto, maar de hulp kwam te laat.

Kritiek
Na het ongeluk kwam er via sociale media kritiek op het handelen van de hulpdiensten: politieagenten hadden - in afwachting van de brandweer - nooit op de kant mogen blijven staan. Ze hadden in het water moeten springen, oordeelden sommige nieuwsvolgers.

Politiewoordvoerder Ron Reinds bestrijdt dit: "Er is professioneel gehandeld. Het kanaal was diep, breed en modderig. Het was zelfs onduidelijk waar de auto precies lag. Politiemensen beschikken niet over de juiste middelen en training om in diep water reddingen te verrichten. Daarvoor heb je duikers van de brandweer nodig."
Meer over dit onderwerp:
Stieltjeskanaal gemeente Coevorden politie
Deel dit artikel: