Raad van State: Emmen moet meer onderzoek doen naar overlast buggy's op Sportlandgoed

Buggy's veroorzaken volgens een buurtbewoner geluidsoverlast (Rechten: pixabay.com)
Buggy's veroorzaken volgens een buurtbewoner geluidsoverlast (Rechten: pixabay.com)
ZWARTEMEER - De gemeente Emmen moet extra milieu- en geluidsonderzoek doen naar het rijden met buggy's op Sportlandgoed Zwartemeer. Dat heeft de Raad van State bepaald.
Het gaat er onder meer om dat het rijden met de buggy's tijdens het broedseizoen niet al te verstorend is voor de patrijs en de koekoek. Verder moet Emmen aantonen dat de geluidsoverlast binnen de perken blijft. Daarvoor krijgt de gemeente van de Raad van State maximaal vijf maanden de tijd.

Overlast

Ook bepaalde de Raad dat er niet meer dan acht uur per week met buggy's gereden mag worden. Een buurman van Sportlandgoed Zwartemeer stapte eerder dit jaar naar de Raad van State omdat hij zegt last te hebben van geluidsoverlast sinds de gemeente het rijden met de buggy's legaliseerde in het bestemmingsplan.

Geluidswallen

De Raad constateerde meerdere fouten in het eerder dit jaar aangepaste plan. In februari bepaalde ze al dat het Sportlandgoed drie meter hoge geluidswallen moet bouwen als het wil doorgaan met de buggy's.
Over vijf maanden velt de Raad van State een eindoordeel: dan moet de gemeente de fouten in het bestemmingsplan hebben aangepast.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.