Hoogeveen gaat strijd aan met zwerfvuil: 'Op te veel plekken ligt nog afval'

HOOGEVEEN - Het moet afgelopen zijn met het zwerfafval in en rondom het winkelgebied in Hoogeveen. Dat vindt de gemeente.
Daarom gaat zij samen met centrumondernemers de strijd aan met 62 andere Nederlandse gemeenten om het schoonste winkelgebied van Nederland te worden.
Campagnes
"Hoogeveen is niet vies", zegt wethouder Jan Steenbergen. "Maar we willen Hoogeveen schoon. We zien nog op te veel momenten en plekken afval liggen. Zwerfafval is een van de drie grootste ergernissen van mensen." Om mensen bewust te maken van een schone straat en van afval scheiden, werden er gisteren en vandaag twee campagnes gelanceerd.
Uitpuilende containers
Het probleem met vuil in de stad speelt zich vooral af achter de horecagelegenheden aan de Hoofdstraat en Grote Kerkstraat, zegt Kees Raven van Stichting Centrum Management Hoogeveen. "Wij hebben de afspraak met ondernemers dat ze de containers op slot doen. Er zijn enkelen die zich daar niet aan houden. Zo'n uitpuilende container nodigt dan uit om er dingen bij te gooien. Maar als die vol zit, dan valt het op de grond. En waar al afval ligt, daar gooien mensen dingen bij."
Puntjes op de i
De stichting gaat samen met de gemeente aan de slag om het afval te beperken. "We gaan ondernemers erop aanspreken. Dat helpt, want als je ze laat zien wat er achter hun bedrijf ligt, schrikken ze meestal", zegt Raven, die de kansen van Hoogeveen tijdens de wedstrijd om het schoonste winkelgebied hoog inschat. "Afval is iets waar je altijd mee bezig blijft. We moeten nu de punten op de i zetten, ik heb er vertrouwen in."
En of Hoogeveen daadwerkelijk het schoonste winkelgebied van 2016 is, wordt op 16 november bekendgemaakt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.