Emmen sluit cultureel jaar af met lied: 'Wees trots op waar je vandaan komt'

WEERDINGE - Emmen mag zich nog een paar maanden Drentse Culturele Gemeente noemen. Daarna wordt het stokje overgedragen aan de gemeente Tynaarlo.
Emmen sluit het culturele jaar feestelijk af met drie finaleprojecten. Voor een van die projecten is een speciaal lied geschreven. Het lied heet
Gewoon een Zuidoost-Drent.
Vandaag werd de videoclip opgenomen.
Schoolplein
Reuring op het schoolplein van OBS de Esdoorn in Weerdinge vanochtend. Niet alleen stond de zomervakantie voor de deur, maar ook een volledige cameraploeg voor de opnames van de clip.
"Het nummer is geschreven als een van de eindprojecten van Emmen als culturele gemeente van Drenthe. Kinderen uit groep 7 van deze klas hebben het ingezongen, dus mogen ze ook in de clip", aldus artistiek leider Peter Deiman.
Positiviteit
De bedoeling van het lied, gezongen en geschreven door Jaap Lamfers, is om Zuidoost-Drenthe in een positief daglicht te zetten. "Ik denk dat dat nodig is", vertelt Lamfers. "We willen mensen bewust maken van de kracht van de regio. Dat je met elkaar samenwerkt en elkaar nodig hebt. Juist in gebieden waar het economisch minder gaat is dat gedachtegoed belangrijk."
Lamfers noemt het een multifunctioneel lied, dat geschreven en gecomponeerd is door muzikanten uit de regio. "Positiviteit is belangrijk. Wees trots op wie je bent en waar je vandaan komt."
Première
De videoclip gaat donderdag 21 juli in première tijdens een bijeenkomst in het oude dierenpark in Emmen. Het nummer wordt 15 oktober live gezongen in Emmen, tijdens GrondFest. Een muzikaal straattheaterspektakel in het centrum van Emmen.
GrondFest is een van de drie finaleprojecten van Emmen als Drentse Culturele Gemeente. De andere twee projecten zijn theaterspektakel Bloei! en de publicatie van het boek Canon van Emmen, over de geschiedenis van de gemeente.
Drentse Culturele Gemeente
De gemeente Emmen is ruim een jaar lang Drentse Culturele Gemeente geweest. Met de laatste verleende subsidie voor de drie grote finale projecten, heeft de gemeente in totaal ruim honderd culturele projecten gesteund het afgelopen jaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.