Leerlingen zwemschool verruilen bad voor zwemplas

EEN - Voor een keer hadden leerlingen van het Molenduinbad in Norg geen zwemles binnen, maar bij recreatieplas Ronostrand bij Een. Na de les zijn de kinderen klaar voor de vakantie.
"Vaak hebben kinderen heel erg weinig ervaring met buitenwater", zegt Joost Veenema van het zwembad. Met de speciale zwemles moeten de kinderen in ieder geval leren hoe het is om te zwemmen als het water troebel en koud is.
Ouders juichen de speciale les toe. "Het bootst meer de situatie na, waarvoor zwemles bedoeld is", zegt ouder Eildert van Wieren, die langs de kant toekijkt. "Je wil dat, als er gevaar is, je kind niet verdrinkt."
Een kwart van alle leerlingen van de zwemschool doet mee aan de les, zo'n 130 kinderen. Volgens Veenema is een deel van de leerlingen al op vakantie en kan daarom niet meedoen. Volgens de organisatie is de eerste zwemles in de recreatieplas een succes. In de toekomst komt er zeker een vervolg, zegt Veenema.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.