FC Emmen komt er niet aan te pas tegen HHC: 2-0 verlies

FC Emmen en HHC presenteren zich aan het publiek (Rechten: FC Emmen)
VOETBAL - FC Emmen heeft het trainingskamp in het Gelderse Wolfheze afgesloten met een teleurstellende 2-0 nederlaag tegen HHC. De kersverse tweede divisionist uit Hardenberg scoorde beide treffers voor rust.
FC Emmen speelde op sportpark De Boshoek in Hardenberg zonder de licht geblesseerde Sander Rozema, maar wel met de nieuwe aanwinst Niels Fleuren.

Twee keer Van der Leij

De eerste helft was voor de thuisclub, getraind door Joseph Oosting. De oranjehemden hadden het meeste balbezit en kregen ook de beste kansen. Kort voor rust scoorde HHC de 1-0. Rob van der Leij gaf van dichtbij het laatste zetje. Kort daarna scoorde de oud-speler van Be Quick 1887 opnieuw. De inzet van de spits leek houdbaar, maar Dennis Telgenkamp kon de treffer toch niet voorkomen.
Bijna 3-0
Kort na rust was Van der Leij dichtbij zijn derde treffer van de middag. De aanvaller zag na een fraaie individuele actie zijn inzet op de paal belanden.

Niet bij machte

De kans op de 3-0 was vrijwel het laatste wapenfeit van het oefenduel. HHC bleef simpel overeind tegen een machteloos FC Emmen, dat na de winstpartij tegen vv Emmen (6-0) de derde oefennederlaag op rij leed. Eerder waren Cambuur, met 1-0 en SC Heerenveen, met 5-1 te sterk voor de mannen van trainer Dick Lukkien.