Pokémon Go-tour in Veenpark trekt zo'n tweeduizend mensen

BARGER-COMPASCUUM - Zo'n tweeduizend Pokémon-fanatiekelingen trokken vanavond naar het Veenpark in Barger-Compascuum.
In het park werd een Pokémon Go-tour gehouden. Volgens de organisatie stond er om 19.00 uur al een rij van zo'n driehonderd meter lang. "Toen dachten we: dit kan 'm weleens worden. Er waren vooral twintigers, maar ook jongere kinderen met hun ouders. Een paar mensen hadden zelfs een Pikachu-pak aan."

Historie en hi-tech
De spelers konden in het Veenpark Pokémon vangen. Ook waren er door de makers van het populaire spel zogeheten Pokéstops op het park geplaatst. "Daar kon je Pokéballs en andere gadgets halen."

Volgens de organisatie was de tegenstelling tussen historie en hi-tech leuk om te zien. "Normaal gesproken komen mensen hier voor de geschiedenis. Nu heb je een avondje met een technisch spel tussen plaggenhutten."


Heb ik wat gemist?
Afgelopen week ontstond een wereldwijde hype rond het spelletje Pokémon Go. Het spel draait om fictieve 'dieren' uit de tekenfilmserie Pokémon, die je kan vangen. Spelers moeten de straat op om ze te vinden.

De Pokémon zitten overal: op je werk, in de tuin of op de hoek van de straat. Nadat een Pokémon is gevangen, kun je ze trainen.

Deel dit artikel: