Ramkraak in Zuidlaren, telefoons buitgemaakt

ZUIDLAREN - Bij een telefoonwinkel in Zuidlaren is afgelopen nacht een ramkraak gepleegd. Dat meldt de politie.
Het gaat om de Phonehouse aan de Stationsweg in het dorp.
Volgens politiewoordvoerder Anne van der Meer hebben de daders met een auto de deuren ontzet. Die raakten daarbij beschadigd.
"Er stapten drie daders uit de auto. Zij hebben met een bijl de vitrines in de winkel kapot geslagen en namen de duurste telefoons mee", zo zegt Van der Meer. "Ze hebben razendsnel hun slag geslagen."

Gestolen auto

De daders sloegen daarna met de auto op de vlucht.Het voertuig is later in de nacht terug gevonden aan de Maaslaan in Groningen. De auto was eerder gestolen in Zeist. De politie is nog op zoek naar de dader of daders.

Camerabeelden

De daders zijn volgens de politie te zien op beelden van een bewakingscamera. "We zien drie daders met bivakmutsen. Ook getuigen spreken van drie mannen. We gaan de beelden nog beter bestuderen", aldus Van der Meer.

Eerdere ramkraak

Vorig jaar werd ook een ramkraak gepleegd in Zuidlaren. Dieven reden met een auto de pui uit een gevel van een tabakswinkel aan de Stationsweg. De daders roofden schappen met sigaretten leeg.
Lees meer: Ramkraak in Zuidlaren: winkelpui aan gort gereden
Inbraken bij telefoonzaken
Volgens politiewoordvoerder Anne van der Meer gebeurt het zelden in het Noorden dat er bij inbraken in winkels zoveel geweld wordt gebruikt. "Wel zien we de afgelopen maanden meer inbraken bij telefoonwinkels. Er is blijkbaar een markt voor gestolen mobieltjes."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.