Telefoonwinkels steeds vaker doelwit van inbrekers

Er blijkt een markt te zijn voor gestolen telefoons (Rechten: Pixabay)
Er blijkt een markt te zijn voor gestolen telefoons (Rechten: Pixabay)
ZUIDLAREN - Aan de nieuwste mobiele telefoons hangt een behoorlijk prijskaartje, dus blijkt er een markt te zijn voor gestolen mobieltjes. Dat constateert de politie.
Volgens politiewoordvoerder Anne van der Meer neemt het aantal inbraken in telefoonwinkels toe. "We zagen de afgelopen maanden in Noord-Nederland meer inbraken in telefoonzaken voorbij komen"
Ruig te werk
Van der Meer: "Vaak gaan de daders ruig te werk. Ze komen met veel geweld binnen en slaan bijvoorbeeld met hamers de vitrines in om zo de duurdere telefoons mee te nemen."
Ramkraak Zuidlaren
Afgelopen nacht sloegen telefoondieven toe in Zuidlaren. Met een auto werden de deuren van een telefoonzaak aan de Stationsweg ontzet. Ook hier namen de daders de duurdere telefoons mee.
Lees meer: Ramkraak in Zuidlaren, telefoons buitgemaakt
Sporenonderzoek
De politie is de daders nog niet op het spoor. Op camerabeelden zijn drie mannen te zien. De auto van het drietal is terug gevonden in Groningen. "De auto hebben we in beslag genomen voor sporenonderzoek, we zijn in gesprek met getuigen en we doen nog onderzoek in de winkel", zegt de politiewoordvoerder.

ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl