Jonge kankerpatiënten scheuren over het TT Circuit: 'Even de zorgen vergeten'

ASSEN - Jonge kankerpatiënten en hun familie zijn vandaag in het zonnetje gezet op het TT Circuit in Assen. 120 kinderen hoefden vandaag even niet aan hun ziekte te denken en mochten scheuren over het circuit.
Tijdens de twaalfde editie van de Circuitdag Against Cancer kunnen de kinderen meerijden op snelle motoren, in luxe sportwagens, helikopters, of in enorme Dakar-trucks. Ook mogen de kinderen zelf rijden in mini race-auto's.

Even genieten
Eén van de moeders op het circuit is erg blij met de dag: "Zo'n dag betekent heel wat, we vergeten even onze zorgen en onze zoon kan even genieten. Dat betekent heel veel voor ons. Onze zoon heeft leukemie en daarom moet je heel vaak naar het ziekenhuis. Dit is echt even ontspannen."

Ook op het circuit werd rekening gehouden met de warmte. "We hebben extra schaduwplekken gecreëerd en we delen water en zonnebrandcrème uit", zegt voorzitter Patrick Boxem van de Stichting Against Cancer.

Militaire voertuigen
Ook de politie en Defensie doen mee aan de dag. "Het oefenterrein is opengesteld en er zijn allerlei militaire voertuigen. De kinderen mogen overal aan meedoen, echt fantastisch", zegt Boxem.
Deel dit artikel: