Recreatiesluis De Haandrik stuk: 'Ongelukkige timing'

DE HAANDRIK - De recreatiesluis bij De Haandrik, tussen Coevorden en Gramsbergen, is naar verwachting tot na het weekend gesloten.
Volgens waterschap Vechtstromen werkt de bediening van de sluis op de Vecht niet goed. Woordvoerder Renilde Huizenga: "We weten dat het met de bediening te maken heeft, maar de exacte oorzaak is niet bekend. Mogelijk heeft het met de sensoren te maken, die zijn heel gevoelig."

'Flink eind omvaren'
Watersporters moeten tot de sluis is gerepareerd een andere route nemen. "Mensen kunnen nu niet doorvaren op de Vecht, dat betekent dat ze terug moeten varen en een andere route kiezen. Dat is voor sommigen een flink eind omvaren, bijvoorbeeld via Zwolle", zegt Huizenga.

'Ongelukkige timing'
De sluis wordt in de zomer normaal gesproken tussen 09.00 en 17.00 uur ieder heel uur bediend. Woorvoerder Huizenga van Vechtstromen: "De timing is heel ongelukkig, dat dit nu net in de vakantie gebeurt. We hopen dat het probleem snel is opgelost." Morgen gaan duikers onder water kijken of ze het probleem kunnen oplossen.

Het is niet de eerste keer dat de bediening van de sluis niet werkt. Ook vorig jaar september was de sluis niet meer te bedienen.