Kans op buien met onweer: 'Of het veel voorstelt, is onzeker'

Vanmiddag en vanavond is er kans op buien (Rechten: Karin Broekhuijsen)
Vanmiddag en vanavond is er kans op buien (Rechten: Karin Broekhuijsen)
ASSEN - In onze provincie kunnen vanmiddag en vanavond stevige buien vallen, met kans op onweer en lokaal veel regen.
Het KNMI heeft daarvoor code geel afgegeven. De waarschuwing geldt van twee tot negen uur.


Onzeker

RTV Drenthe-weerman Klaas Karssen houdt nog even een slag om de arm. "Of de buien Drenthe bereiken, is nog maar de vraag. In de loop van de middag volgen buien uit Limburg en die breiden zich uit richting onze omgeving. Als er bij ons een bui valt, is het later in de middag of avond. Maar of het veel voorstelt bij ons, is onzeker", zegt Karssen.
Lees meer: Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?Voorlopig schijnt de zon, afgewisseld met wat wolken. De temperatuur ligt rond de 25 graden. Komende nacht is nog kans op een bui, later klaart het op en het koelt af tot zo'n 16 graden.

Morgen volop zomers

Volgens Karssen krijgen we morgen weer flinke zonnige perioden, afgewisseld met wolkenvelden. "Er is een kleine kans op een bui. Koud wordt het zeker niet. Het wordt morgen rond de 27 graden. Volop zomers weer dus", aldus Karssen.

Komende week
zon
Ook de rest van de week ziet er volgens de weerman zeker niet slecht uit, met flink wat zon. Vooral later in de week is er weer wat meer kans op buien. De middagtemperaturen kunnen oplopen tot 25 graden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.