Zeegse heeft eerste stralingsarme camping van Drenthe

ZEEGSE - Drenthe heeft voor het eerst een camping die zich richt op mensen met elektrohypersensitiviteit (EHS). Dat is overgevoeligheid voor straling van bijvoorbeeld mobiele telefoons.
Een van de bezoekers van de camping is Rigobert Schoor. Hij zegt bijvoorbeeld klachten te krijgen als mensen met mobieltjes in de buurt zijn. "Dan begint na een half uur mijn gezicht rood te worden en ontstaat hersenmist. Je wordt wat wazig in je denken." Ook heeft hij dan last van hoofdpijn en vermoeidheid.

Vijf procent

Ongeveer vijf procent van de bevolking heeft klachten die bij EHS horen. Overigens is de medische wetenschap er nog niet over uit. Schoor zegt dat hij zich veel beter voelt, als hij niet in de buurt van straling is.

Stralingsarme camping

Volgens Edgar Valk, eigenaar van camping De Groene Valk in Zeegse, zijn er in Nederland maar dertig van dergelijke kampeerplaatsen. Hij kwam op het idee, toen hij hoorde dat de camping ver van zendmasten af staat. Valk zag er wel brood in en maakte er een stralingsarme camping van. Met de camping mikte hij al op mensen die van rust en natuur houden.
Vooralsnog is het nog rustig op de nieuwe camping. Wat er moet gebeuren als mensen telefoons meenemen of wifi willen, weet hij niet. "Misschien komen er dan wel borden waarop staat dat je hier niet mag komen met je mobiel."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl