Top drie van CH De Wolden heeft een Drents tintje

VEENINGEN - De overwinning van de Amerikaanse Madison Goetzmann tijdens de Grote Prijs van CH De Wolden had een Drents tintje.
De winnende Amerikaanse combinatie verbleef de afgelopen maanden in de stallen van Johan Heins in De Schiphorst. En niet alleen Goetzmann. Ook de nummer drie Katherine Strauss trainde bij Heins en Bart van der Maat, die tweede werd, is stalruiter in De Schiphorst. De Amerikaanse amazones kochten hun paarden van of via Heins.
Lees meer: Madison Goetzmann wint grote prijs CH De Wolden
'Geweldig'
"Je hoopt natuurlijk altijd dat ze gaan winnen. Als dat dan op zo'n manier gebeurt, is dat echt geweldig", zegt de oud-springruiter. Terwijl de ruiters in De Schiphorst verbleven had Heins ze onder zijn hoede. "Ze zijn al fantastisch getraind. Wij proberen het dan nog iets beter te doen, of nog iets anders en dat werkt gelukkig."

Talenten

Winnares Madison Goetzmann is 16 jaar en dat is waanzinnig, volgens Heins. "Dit zijn echt ruiters met toptalent. En aan talent alleen heb je niet genoeg. Ze zijn er zo mee bezig, ze willen altijd winnen en ze doen er alles voor."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.