Huifbed voor gehandicapte kinderen maakt eerste ritjes

AMEN - Het huifbed voor zwaargehandicapte mensen uit Noord-Nederland heeft vandaag z'n eerste ritjes gemaakt in Amen.
Boerderijcamping Het Amerveld heeft een huifbed aangeschaft.


Doorbloeding en ontspanning

Er wordt een soort veldbed tussen de ruggen van twee paarden gespannen. Zwaargehandicapte mensen kunnen daar dan op liggen als een vorm van therapie. "Vooral kinderen met spasmes hebben profijt van huifbedrijden," zegt initiatiefnemer Helma Smit. "Het ontspant het lichaam en is goed voor de stoelgang, omdat deze mensen hele dagen in een rolstoel zitten."
Lees meer: Huifbed als therapie voor zwaargehandicapte mensen
Vandaag werd het huifbed voor het eerst in gebruik genomen. Acht gehandicapte kinderen, die vooral last hebben van spasmes, mochten allemaal een ritje maken. "We proberen dit sowieso eens in het jaar te organiseren," zegt begeleider Carine Gorissen. "Het zou het mooist zijn als ze elke twee weken gaan natuurlijk, maar dat is voor de meeste kinderen niet mogelijk."

Wiebeltjes

Joep vond het spannend om tussen de hobbelende paarden in te liggen. "Het paard had wiebeltjes. Dat was een beetje gek," zegt hij. "En ik riep nog stop tegen de paardjes. Maar ze stopten niet." Gelukkig vond Joep het niet te spannend, want even later zegt hij dat hij morgen weer komt paardrijden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.