Hemmeltiedrecept: Stoofpotje met wortel en champignons
Ingrediënten:
750 gram runderlappen
boter om in te braden
750 ml runderbouillon
2 laurierblaadjes
takje rozemarijn
blikje tomatenpuree
500 gram wortelen
350 gram champignons
1 plakje ontbijtkoek
Bereiding:
Verwarm boter in de pan en snijd de runderlappen in grote stukken. Bak het vlees aan in de pan, zorg er voor dat alle kanten kort aangebakken zijn. Voeg de runderbouillon toe en breng dit aan de kook, zet het vuur hierna laag. Voeg de rozemarijn, laurierblaadjes en tomatenpuree toe en laat dit meestoven met de deksel op de pan.
Verwarm boter in de pan en snijd de runderlappen in grote stukken. Bak het vlees aan in de pan, zorg er voor dat alle kanten kort aangebakken zijn. Voeg de runderbouillon toe en breng dit aan de kook, zet het vuur hierna laag. Voeg de rozemarijn, laurierblaadjes en tomatenpuree toe en laat dit meestoven met de deksel op de pan.
Snijd de wortelen en de champignons in plakjes, voeg dit nadat het vlees twee uur heeft gestoven toe. Laat dit met de deksel op de pan nog een uurtje meestoven tot de vlees mooi gaar en zacht is.
Verkruimel het plakje ontbijtkoek en roer dit door de stoofschotel, dit zorgt voor binding van de saus.
Serveer het stoofpotje met aardappelpuree of brood
Serveer het stoofpotje met aardappelpuree of brood