Inbrekers mechanisatiebedrijven Klijndijk en 2e Exloërmond opgepakt

Twee mannen tijdens de inbraak in Klijndijk (Rechten: Youtube)
Twee mannen tijdens de inbraak in Klijndijk (Rechten: Youtube)
KLIJNDIJK/2E EXLOERMOND - Drie mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn opgepakt voor de inbraken bij mechanisatiebedrijven Meijering in Klijndijk en Robertus in 2e Exloërmond.
Dat maakte de politie vanochtend bekend. Het trio van 39, 41 en 42 jaar oud is op 20 juli aangehouden in Schoonloo.

Bladblazers en motorzagen

Na de inbraken in 2e Exloërmond en Klijndijk, waarbij dure bladblazers en motorzagen werden gestolen, begon de politie een onderzoek. Dat leidde ertoe dat de mannen ook verdacht worden van diefstallen uit schuren en diefstallen van brandstofdiefstallen in Eesergroen, Drouwenermond, Odoorn, Mantinge, Nieuw-Weerdinge en Vlagtwedde.
De eigenaren van de mechanisatiebedrijven plaatsten beelden van de inbraken online in de hoop de daders snel te vinden.

Recherchewerk

"Ouderwets recherchewerk leidde naar de mannen", zegt politiewoordvoerder Ron Reinds. "We hebben informatie uit meerdere onderzoeken en meerdere meldingen van verdachte situaties aan elkaar kunnen koppelen."
De mannen bleken gereedschap te hebben dat was buitgemaakt bij meerdere inbraken.

Voorarrest

De rechter-commissaris van de Rechtbank Noord-Nederland heeft inmiddels bepaald dat de drie veertien dagen in voorarrest moeten blijven zitten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.