Politie krijgt meerdere tips over oud-terroristen RAF

Verouderingstekeningen van Burkhard Garweg, Ernst-Volker Staub en Daniala Klette (vlnr.) (Rechten: EPA)
Verouderingstekeningen van Burkhard Garweg, Ernst-Volker Staub en Daniala Klette (vlnr.) (Rechten: EPA)
ASSEN - In de zoektocht naar drie ex-RAF-leden die zich mogelijk in Nederland bevinden, heeft de politie al meerdere tips gekregen. Dat heeft de Landelijke Eenheid van de politie vanochtend laten weten. De tips worden onderzocht.
Dinsdag werd een beloning tot 80.000 euro uitgeloofd voor mensen die tips hebben die leiden tot de aanhouding van de Duitse overvallers.
Lees meer: Drie RAF-terroristen verblijven mogelijk toch in Nederland
Terreurgroep
Het gaat om oud-leden van de Duitse terreurgroep RAF (Rote Armee Fraktion): Ernst-Volker Staub, Burkhard Garweg en Daniela Klette. Zij hebben zich tussen 2011 tot eerder dit jaar waarschijnlijk schuldig gemaakt aan zes gewelddadige overvallen op supermarkten en twee op geldtransporten in Wolfsburg en Cremlingen.
De politie denkt dat het drietal mogelijk in Nederland woont, omdat daar voor het laatst hun mobiele telefoon is gebruikt. De verdachten zijn vuurwapengevaarlijk.

In Noord-Nederland?

Begin juni meldde de politie dat het trio mogelijk zelfs in Noord-Nederland zou verblijven, maar het Openbaar Ministerie sprak dat later tegen. De politie heeft dinsdag geen specifieke plek genoemd, waar het drietal zou verblijven.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.