Boekwinkel in Assen laat boeken recenseren door kinderen

ASSEN - Boekenwurmen van alle leeftijden kunnen bij kinderboekhandel Rapunsel in Assen gratis boeken lezen en daar een recensie over schrijven.
De 11-jarige Bo Spoelman is een van de recensenten: "Ik twijfelde tussen twee boeken en toen had de verkoopster het idee van een leespanel. Toen mocht ik het boek mee naar huis en daarna ging ik een recensie schrijven. Dat was heel leuk en zo kreeg ik een nieuw boek mee."

Belangrijk
Volgens Bo is het belangrijk dat de mening over kinderboeken van kinderen zelf komen. "Dan weet je of het een leuk boek is en wat kinderen van jouw leeftijd ervan vinden."

De boeken die de kinderen meekrijgen, zijn leesexemplaren van de uitgeverij, die na het schrijven van de recensie ingeleverd worden. Zo'n vijftien kinderen zitten momenteel in het leespanel.

Adviseren
De recensies komen op de website van de boekhandel terecht. "Ik kan met die gegevens weer klanten adviseren als ik een boek wil verkopen. Kinderen lezen boeken anders dan volwassenen. Wij ervaren dat anders dan een jongen of meisje van tien jaar", zegt eigenaresse Lidwien Kingma.
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Assen Assen Bo Spoelman Lidwien Kingma
Deel dit artikel: