Veel vallende sterren, maar ook veel wolken

DWINGELOO - Vallende sterren waren er gisteravond en afgelopen nacht genoeg, maar helaas waren ze opnieuw in Drenthe amper te zien. Bewolking gooide weer roet in het eten.
Afgelopen nacht zou de best zichtbare sterrenregen aan de hemel moeten verschijnen. Het Planetron in Dwingeloo hield daarom een sterrenkijkavond.

'Je ziet helemaal niets'

Hoge verwachtingen bij de bezoekers, totdat de wolken kwamen. Albert Weishaupt van het Planetron: "Tja, als het bewolkt is, kun je niet met eigen ogen naar de sterren kijken. En je kunt ook niet met een telescoop naar de sterren kijken, je ziet helemaal niets. En helaas is het tijdens de sterrenkijkavonden steeds niet helder." Ook donderdag werd een sterrenkijkavond gehouden, maar ook toen was de bewolking de grote spelbreker.
Lees meer: 'Rond de twintig vallende sterren per uur'
Als goedmakertje mogen de bezoekers die geen vallende sterren hebben gezien op een heldere avond gratis terugkomen om alsnog de sterren met eigen ogen te zien.

Herkansing?

Binnenkort hebben we een nieuwe kans om vallende sterren te zien, zo rond 12 augustus. Volgens Albert Weishaupt is deze sterrenregen nog veel groter, maar de omstandigheden zijn minder gunstig. "Nu is er nauwelijks maanlicht, waardoor de vallende sterren zonder bewolking goed te zien zouden zijn. Rond 12 augustus is het tijdens de sterrenregen bijna volle maan en dat maanlicht stoort enorm bij sterren kijken."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.