Brandbom naar binnen gegooid: woningen ontruimd in Assen [update]

ASSEN - Aan de Koekoekstraat in Assen zijn rond middernacht enkele portiekwoningen ontruimd, nadat bij een van de huizen vermoedelijk een brandbom naar binnen was gegooid. In de kamer waar de brandbom terechtkwam, ontstond brand.
De brandweer had het vuur snel onder controle zodat verdere uitbreiding van het vuur werd voorkomen. De bewoner van het getroffen huis was niet thuis, meldt een politiewoordvoerder. "Ook in een naastgelegen woning was niemand thuis. Bewoners van vier andere appartementen zijn korte tijd uit hun woning geweest", aldus een politiewoordvoerder.
Hij benadrukt dat de politie nog niet wil spreken van een brandbom, omdat nog uit het onderzoek moet blijken wat er precies de woning is ingegooid.
Het is nog niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de brandstichting. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek. "We hoorden in de buurt dat de bewoner vandaag terugkomt van vakantie, dus we hopen hem dan ook te kunnen spreken", aldus de woordvoerder.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.