'Held' Sebastiaan ontslagen uit ziekenhuis, maar wie stichtte brand op een TT camping?

ASSEN - Wie is er verantwoordelijk voor het brandende aggregaat waardoor Sebastiaan Halfwerk tijdens de TT Assen ernstige brandwonden opliep? De Zwollenaar, die vandaag uit het ziekenhuis werd ontslagen, wil het graag weten.
Onbekenden staken in het holst van de nacht het aggregaat van Halfwerk op TT camping Asser Boys aan. Toen de Zwollenaar dit ontdekte, probeerde hij het aggregaat van de caravan weg te trekken, omdat daar nog zeven mannen in lagen te slapen.
Halfwerk moest zijn heldhaftige actie duur betalen. Terwijl hij het aggregaat wegtrok, spoot brandende benzine over zijn benen, met ernstige verwondingen als gevolg.

Huidtransplantatie

Halfwerk is bijna zes weken behandeld bij het brandwondencentrum in Groningen. "Ik heb twee operaties gehad met huidtransplantatie en vandaag mag ik eindelijk naar huis, maar ik ben nog lang niet klaar. Nu moet ik een half jaar tot een jaar revalideren."

Held

Volgens zijn vader Jan Halfwerk is zijn zoon een held. "Direct toen hij hier was binnengebracht werd hij al een held genoemd door de verpleging, omdat hij heeft voorkomen dat zijn vrienden zouden verbranden. Hij heeft een groot risico genomen om de jerrycan weg te schoppen die naast het aggregaat stond en daarna zijn vrienden in veiligheid te brengen."
Zelf ziet Sebastiaan dat niet zo. "Ach een held, je doet wat er in je opkomt."

Wie zijn de daders?

De familie Halfwerk wil nu weten wie de brand heeft aangestoken. "Vermoedelijk zijn het twee mannen die eerder op de avond kwamen klagen over het aggregaat. Ze hebben daar een opmerking over gemaakt, maar zijn toen direct weer gegaan. Ik wil ze laten zien wat ze hebben aangericht. Ik ben mijn baan kwijt en dat is ook een enorme klap voor mijn inkomen."

Politie

Sebastiaan Halfwerk heeft aangifte gedaan bij de politie, maar de laatste stand van zaken is onduidelijk. "Ik wil dan ook vragen of iemand iets heeft gezien. Dat kan van groot belang zijn, dus meld je alsjeblieft. Desnoods via Meld Misdaad Anoniem.
De politie laat in een reactie weten dat er vooralsnog geen nieuws is over de brand op TT camping Asser Boys.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.