Aanvragen voor zonnelening in Assen stromen binnen

ASSEN - Assenaren konden zich sinds gisteren inschrijven voor een zonnelening, vandaag maakt de gemeente bekend dat het beschikbare geld al bijna op is.
Er zijn inmiddels 110 digitale aanvragen binnengekomen. De gemeente verwacht dat het aantal nog zal toenemen omdat sommige inwoners hun verzoek per post indienen. "Dan is het geld ook zo'n beetje op", zegt wethouder Harmke Vlieg.

Lage rente
De gemeente en provincie hadden samen een miljoen euro beschikbaar gesteld. Daarmee kunnen woningeigenaren tegen een lage rente zonnepanelen of een zonneboiler kopen. Ze kunnen 2.500 tot 7.500 per huishouden lenen.

Mensen die zich nu nog inschrijven, moeten er rekening mee houden dat het verzoek voor een lening wordt afgewezen.


Populair
Het is niet de eerste keer dat Assenaren kans maakten op een zonnelening. Dit voorjaar kon dat ook al. Toen bleek de lening zo populair, dat werd besloten opnieuw geld beschikbaar te stellen. "Het geld was destijds na twee weken op, maar nu dus bijna in één dag, dat is wel heel snel", aldus Vlieg.

"De lage rente van dit moment maakt de lening aantrekkelijk. Bovendien druk je met zonnepanelen je energiekosten", legt Vlieg uit. "Al met al kost zonnepanelen aanschaffen je op dit moment eigenlijk geen geld. Je verdient de kosten heel snel terug." Op dit moment zijn er in Assen zo'n 1.500 huizen met zonnepanelen op het dak. Daar komen volgens de wethouder nu zo'n tweehonderd bij.

De provincie komt volgend jaar opnieuw met een zonnelening. Vlieg: "Daar hoopt de gemeente Assen dan weer bij aan te haken."
Deel dit artikel: