NAM mag van minister afvalwaterleiding Schoonebeek-Twente weer gebruiken

SCHOONEBEEK - Als het Staatstoezicht op de Mijnen de vernieuwde leiding tussen Schoonebeek en Twente goedkeurt, dan houdt het ministerie van Economische Zaken afvalwaterinjecties in de Twentse bodem niet tegen.
Dat meldt de krant Tubantia. Het afvalwater is afkomstig van de oliewinning in Schoonebeek, dat wordt geïnjecteerd in lege Twentse gasvelden.

Kamervragen
Eerder meldde RTV Oost dat CDA-Kamerleden Agnes Mulder uit Assen en Pieter Omtzigt kamervragen hebben gesteld over de afvalwaterinjecties. Zij willen van minister Kamp van Economische Zaken weten of hij op de hoogte is gesteld van het voornemen van de NAM om de lozing van afvalwater in Twente te hervatten.

Volgens de Kamerleden heeft Kamp toegezegd dat de injectie van afvalwater in Twente niet zonder meer opgestart kan worden.Dit jaar een beslissing
"Als de leiding wordt goedgekeurd, past de hervatting binnen de bestaande vergunning", zegt een woordvoerster van minister Kamp in de krant. Volgens haar hoopt de minister nog dit jaar een beslissing te nemen over een mogelijk alternatief voor de injecties, dan wel voortzetting van het injecteren.

Lekkende leiding
In april vorig jaar begon de pijpleiding tussen Schoonebeek en Twente te lekken bij Hardenberg. Daarop werd de olieproductie in Schoonebeek stilgelegd en de pijpleiding vernieuwd.