'Verkeer Gamma Racing Day wordt beter verspreid dan tijdens TT'

De file na de TT (Rechten: archief RTV Drenthe)
De file na de TT (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Een smet op het evenement. Zo noemde de D66-fractie in Assen de verkeerschaos die voor en na afloop van de TT ontstond op zondag 30 juni. Om dat dit weekend tijdens de Gamma Racing Day te voorkomen, neemt Rijkswaterstaat maatregelen.
"We gaan proberen het verkeer beter te verdelen over drie afritten van de A28 om files te voorkomen", legt Bob Kiel van Rijkswaterstaat uit.

Afritten

De 100.000 bezoekers die verwacht worden, worden de afritten 30 bij Beilen, 31 bij Beilen-Noord/Westerbork en de nieuwste afslag 31a bij Assen-Zuid op gestuurd.
Kiel: "De eerste bezoekers worden bij afslag 30 van de snelweg af geleid. Als daar de parkeerplaatsen vol zijn, wordt de volgende groep er bij afslag 31 af gestuurd en de laatste groep verlaat de A28 bij 31a. Dat doen we door zogenoemde tekstkarren langs de weg te zetten."
Ook zijn er extra parkeerplaatsen beschikbaar tijdens de Gamma Racing Day.
Lees meer: 'Verkeersproblemen rond TT Circuit voor Gamma Racing Day oplossen'
Evaluatie TT
Wat er tijdens de aan- en afvoer van de TT-bezoekers precies is misgegaan, kan Kiel niet zeggen. "Dat moet nog worden geëvalueerd met alle betrokken partijen. Dat doen we na de zomer. Dan maken we een plan voor de volgende TT."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.