Josimar Lima is klaar voor jong Ajax

VOETBAL - Josimar Lima sloot maandag aan bij de selectie van FC Emmen. De lange centrale verdediger komt over van FC Dordrecht. De eerste week is Lima goed bevallen en de in Kaapverdië geboren speler is klaar voor de wedstrijd van Jong Ajax.
Oud ploeggenoot

Lima komt bij Emmen een oud-ploeggenoot van Dordrecht tegen. Met Erixon Danso promoveerde Lima in 2014 met FC Dordrecht naar de eredivisie. "Samen met Erixon hebben we toen een mooi jaar meegemaakt. Dat ik hem ken maakt alles wat makkelijker", aldus Lima.

Wedstrijdfit

"Ik was geblesseerd aan het einde van het vorig seizoen. Ik had last van mijn hamstring, dus heb ik de hele zomer doorgetraind. Lichamelijk ben ik fit, maar wedstrijdritme mis ik nog wat, want ik heb vanaf april niet meer gespeeld." Toch is Lima klaar voor jong Ajax als trainer Dick Lukkien een beroep op hem doet. "Ik voel me nu gewoon goed. We werken dag voor dag naar Ajax toe, maar zoals ik me nu voel kan ik gewoon spelen."
Lukkien legt de verantwoordelijkheid bij de centrale verdediger neer. "Ik heb met de trainer gesproken. Hij zegt: bekijk het gewoon van dag tot dag. Als jij je goed voelt en je geeft aan dat je kan spelen, dan start je."

Echte verdediger

Lima omschrijft zichzelf als een echte verdediger die de duels niet schuwt. "Je man uitschakelen, goed in de duels, altijd strijd leveren en voor 100%."

Vertrouwen

Over de wedstrijd tegen Ajax kan de Lima nog weinig zeggen. "Jong Ajax uit is een lastige wedstrijd. Je weet nooit wie er speelt, maar ik heb er wel vertrouwen in. We trainen goed en ik heb er vertrouwen in." Over de samenwerking met Tim Siekman is de Kaapverdiaan tevreden. "We vullen elkaar goed aan. Hij is linksbenig, ik ben rechts. Tot nu toe gaat het goed, maar een wedstrijd is wat anders dan trainen."
Lima is blij dat de competitie begint. "De voorbereiding is leuk, maar de competitie is waar je het om doet." FC Emmen begint de competitie tegen Jong Ajax op maandagavond. De wedstrijd begint om 20:00 uur en is live te beluisteren op Radio Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.