'Stop proef tegen stankoverlast bij slachtafvalverwerker Noblesse'

Noblesse in Wijster (Rechten: Stichting Veilig ETP Midden-Drenthe)
Noblesse in Wijster (Rechten: Stichting Veilig ETP Midden-Drenthe)
WIJSTER - De proef om stankoverlast bij slachtafvalverwerker Noblesse in Wijster te verminderen, moet stoppen. Die oproep doet de Stichting Veilig ETP Midden-Drenthe aan burgemeester Ton Baas.
Volgens de stichting, die opkomt voor omwonenden van het Energie Transitie Park in Wijster, komen er meer meldingen binnen van stankoverlast. Veilig ETP spreekt van een 'forse stijging'.


Afspraak

In een brief aan burgemeester Baas wijst de club op afspraken dat de proef wordt gestaakt bij een toename van het aantal meldingen over stankoverlast. Veilig ETP roept Baas op zich aan die afspraken te houden.


Verlenging

Afgelopen woensdag werd bekend dat de proef juist zou worden verlengd. De proef liep sinds april en zou doorgaan tot 11 augustus. Maar de gemeente besloot dat het project vier maanden langer mag doorgaan. De directeur van Noblesse liet weten dat het aantal klachten over stankoverlast juist zou zijn verminderd.
Lees meer: Proef slachtafvalverwerker Noblesse om geuroverlast te stoppen wordt verlengd
Biofilter
De proef wordt gedaan met een biofilter. Daarin zitten bacteriën, die de onaangename geuren moeten afbreken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.