No Surrender-voorman Henk Kuipers start landelijke politieke partij

KLAZIENAVEEN - Rechtdoor. Dat is de naam van de nieuwe politieke partij van Henk Kuipers uit Klazienaveen, bekend als voorman van motorclub No Surrender.
Kuipers wil met zijn partij meedoen aan de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer op 15 maart. Het doel is om één zetel te halen. "Met één zetel kunnen we onze stem laten horen", zegt Kuipers. "Dan kunnen we mensen wakker schudden en duidelijk maken dat het op deze manier niet meer kan."

Waarom een politieke partij?
Onvrede is de belangrijkste reden voor Kuipers om een politieke partij te starten. "Er gaat zoveel mis in Nederland. Niet dat ik een wereldverbeteraar ben, maar wat er momenteel aan de gang is met politieke partijen, ministers, staatssecretarissen, burgemeesters en wethouders, dat gaat alle kanten op natuurlijk."

Speerpunten
Een van de belangrijkste speerpunten van Rechtdoor is "het terugbrengen van de zorgsector naar normale proporties". "We hebben nu twintig zorgaanbieders, waar twintig besturen boven zitten en twintig directeurs die allemaal boven de Balkenendenorm verdienen. Dat lijkt me allemaal onnodig in dit land."

Ook op het gebied van justitie valt er volgens Kuipers veel te verbeteren. "Het Ministerie van Justitie staat op de kop en daar praat niemand over. Dat is het grootste probleem: dingen die fout gaan en waar men niet over praat in de politiek."

Vertrouwen van de kiezer
Rechtdoor is een initiatief van tien personen. Behalve Kuipers doen onder meer zakenmensen, ex-politici en een ex-officier van justitie mee. De partij is niet verbonden aan No Surrender, aldus Kuipers. "Ik denk dat meneer Rutte aan golf doet en ik denk dat niemand van de golfclub bij hem in het kabinet zit. Of wij het vertrouwen van de kiezer krijgen, heb ik zelf niet in de hand. De vermeende duistere praktijken waarmee motorclubs in verband worden gebracht, ik neem aan dat de kiezer daar wel doorheen kan prikken."

Wie wordt lijsttrekker?
Of Kuipers zelf lijsttrekker van Rechtdoor wordt, is nog niet duidelijk. Dat wordt bekend na een vergadering eind september, als ook het politieke programma van de partij naar buiten komt.
Deel dit artikel: