Volleybalvrouwen Oranje komen net tekort tegen wereldkampioen Amerika

Laura Dijkema (Rechten: RTV Drenthe/Robbert Oosting)
Laura Dijkema (Rechten: RTV Drenthe/Robbert Oosting)
VOLLEYBAL - Laura Dijkema uit Beilen heeft vanavond in Rio, met de Nederlandse selectie, het hoofd moeten buigen voor regerend wereldkampioen Amerika.
Na de spectaculaire 3-2 overwinning op China, de nummer drie van de wereld, verloren de dames vanavond met 3-2 van Amerika.

Flitsende start

Vol vertrouwen begon Oranje aan de tweede wedstrijd van het Olympische toernooi in Rio. Het won meteen de eerste set met 25-18.
Ook in de tweede set kon Nederland goed weerstand bieden, maar trokken de Amerikanen de stand uiteindelijk met 25-18 gelijk (1-1).
De vrouwen van bondscoach Giovanni Guidetti hadden maar liefst vijf set-points nodig om de derde set naar zich toe te trekken. Het werd 25-21 in het voordeel van Oranje (2-1).

Blessure Balkestein-Grothues

Bij een stand van 9-11 in de vierde set, in het voordeel van de Amerikanen, kreeg Oranje een flinke domper te verwerken. Aanvoerster Maret Balkestein-Grothues moest met een enkleblessure het veld verlaten. Opnieuw trokken de Amerikanen de stand gelijk. Het werd 25-20 (2-2).
In de beslissende vijfde set toonde wereldkampioen Amerika haar spierballen. Met 15-8 ging Nederland na een dappere wedstrijd alsnog onderuit.

Kwartfinale stapje dichterbij

Nederland speelt in een poule van zes landen. Daarbij is een plaats bij de eerste vier genoeg om door te gaan naar de kwartfinales.
Woensdag om 16.35 uur speelt Nederland de derde wedstrijd op de Olympische Spelen. Dan is Italië de tegenstander. De wedstrijd tegen Puerto Rico volgt vrijdag en zondag is Servië de laatste tegenstander in de poule.

Voor het eerst in 20 jaar

Oranje doet bij de vrouwen voor het eerst sinds twintig jaar weer mee aan de Spelen. In 1996 maakte Riëtte Fledderus uit Dwingeloo deel uit van de Nederlandse selectie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.