Tweede Drentse filiaal Brownies & DownieS 'boven verwachting'

HOOGEVEEN - Na een eerste filiaal in Drenthe van lunchroom Brownies & DownieS in Emmen, draait een tweede vestiging in Hoogeveen inmiddels op volle toeren.
Bij de keten werken jongeren met een verstandelijke beperking.

'Boven verwachting'

Volgens eigenaresse Irma de Kruyf is het Hoogeveense filiaal een groot succes: "Het gaat erg goed. We zitten heel vaak vol, we hebben ontzettend veel drukte gehad. Het is boven verwachting. In het begin weet je niet wat je moet verwachten natuurlijk."

'Enthousiast geworden van Emmen'

Samen met een vriendin, Joyce Veenstra, kwam De Kruyf op het idee om een vestiging te openen. "We hebben in Emmen gekeken en werden daar enthousiast van, nog enthousiaster dan we al waren. We sloten ons aan bij Brownies & DownieS, zijn een procedure doorgegaan en uiteindelijk stond het er binnen drie maanden."

'Ik ben echt heel blij'

Werknemer Ellen Broekman heeft het naar haar zin bij het bedrijf: "Het is hier heel leuk om te werken, omdat het heel druk is. Ik neem bestellingen op en daarna ruim ik alles ook weer op. Ik ben echt heel blij."
"Ze heeft een brief geschreven en is direct aangenomen", zegt trotse vader Frans. "Naast dat ze hier werkt, werkt ze ook in de catering bij de gemeente Hoogeveen en Attero. Het is echt een cateringmeisje. En als zij gelukkig is, zijn wij dat natuurlijk ook."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.