KNMV Racecamp moet jonge motorracers op hoger niveau brengen

ASSEN - "Natuurlijk is het leuk, een motorracecamp voor jonge wegracers op het TT-circuit. Maar het is vooral een manier om de jonge coureurs naar een hoger niveau te tillen."
Drijvende kracht achter het zomerkamp voor jong racetalent: KNMV-bondscoach wegracen en jeugdopleider Barry Veneman.
Miniwegraces
Tot komende donderdag ziet het TT Junior Track er een beetje uit als een miniversie van een grote wegrace. De parkeerplaats en weide zijn veranderd in een park met campers en mobiele garages onder tenten. Alleen staan daar nu vaak geen mecaniciens maar ouders te sleutelen aan de kleine motoren van hun kinderen.
Rijden en les krijgen
De jonge coureurs rijden iedere dag verschillende races en krijgen daarna les. Barry Veneman: "Daarbij passen we steeds het circuit aan om uitdaging te houden en de kinderen te dwingen te anciperen. Na een warming up of race gaan we meteen het leslokaal in om te bespreken hoe er gereden is en hoe het nog beter, sneller of veiliger kan."
EK- en WK-talent van de toekomst
Voor Veneman heeft het zomerkamp meerdere doelen. Allereerst het niveau van de jonge racers omhoog brengen, "want uit deze groepen jongens en meiden moeten de EK- en WK-racers van de toekomst komen." Veneman doet het ook voor de contacten, want ook al barst je van het talent, je hebt adviezen nodig over lichaamslengte, groei, voeding en materiaal wil je als jonge racer in de top kunnen meedraaien.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.