Extra voorstellingen Shakespearetheater in Diever uitverkocht

Het vernieuwde podium in opbouw (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het vernieuwde podium in opbouw (Rechten: archief RTV Drenthe)
DIEVER - De extra kaarten die beschikbaar waren voor de nieuwe voorstelling van het Shakespearetheater in Diever, zijn uitverkocht.
Voor het bestuur van voorstelling Richard III is het bijzonder dat de kaarten zo snel zijn verkocht. "We hebben vaker extra voorstellingen gedaan", zegt secretaris Geert Pepping. "Maar we hebben nog nooit gehad dat alle kaarten al verkocht waren voor de première."
Tijdens eerdere edities wachtten mensen de eerste recensies af. "Daarna zagen we vaak een piek bij de kaartverkoop".
Lees meer: Extra voorstellingen in Shakespeartheater
Teleurstellen
Pepping zegt dat hij veel veel mensen moet gaan teleurstellen. "Maar misschien gaan we aan het einde van het jaar nog een kleine en verkorte versie van het theaterstuk spelen, zodat die mensen ook naar het Shakespeartheater kunnen."
Concrete plannen voor die voorstellingen zijn er nog niet. De ideeën zijn pas recentelijk ontstaan en moeten eerst worden uitgewerkt.

Première

De voorstelling Richard III gaat over de corrupte, sadistische koning van Engeland. Na de troonsbestijging van zijn oudere broer Edward doet hij er alles aan om de kroon op te eisen.
Vrijdag gaat de voorstelling in première.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.