Mien mooiste plekkie: het Holtingerveld

HAVELTE - Drenthe is een prachtige provincie, maar wat is het allermooiste plekje? Tot en met 19 augustus gaan we daarnaar op zoek. De favoriete plek van Geert Bisschop uit Wapserveen is het Holtingerveld, vooral in de ochtend.
Waarom is dit de mooiste plek van Drenthe?
"Het is maar een klein stukje fietsen van mijn huis en dan ben ik er al. Weg van alles, lekker rustig. Ik vind het uitkijken op het water vooral prachtig.In het voorjaar zwemmen hier allerlei vogels rond met jongen. Van het voorjaar zag ik nog een jonge eend met zeven jongen. Dat is een prachtig gezicht."
Hoe heeft u deze plek ontdekt?
"Vroeger als jongen van tien ging ik met een vriendje altijd op ontdekkingstocht in de buurt. Zo moet ik dit plekje zijn tegengekomen. Sindsdien kom ik er graag."

Wanneer is deze plek het mooist?

"Tussen zeven en half acht in de ochtend hoor ik geen verkeer en dan vind ik dit plekje het mooist. Ik krijg hier echt het vakantiegevoel. Hier kom ik helemaal tot rust."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.