Miezerige Mokum in Meppel-dag

MEPPEL - Het miezerige weer zorgde voor wat minder bezoekers uit Amsterdam, maar de 18.000 Mokumers die er wel waren, zorgden voor feest tijdens de Donderdag Meppeldag met als thema Mokum in Meppel.
Mokum in Meppel is een begrip geworden in Meppel en omstreken, én Amsterdam. Jaarlijks reizen bussen vol Amsterdammers naar Drenthe om een dagje feest te vieren.

Happening
Vanochtend vroeg vertrok busondernemer Eddy Lasker uit Meppel met twee bussen naar Amsterdam om feestgangers en artiesten op te halen. "Elk jaar een hele happening", zegt Laske. "Het is op de heenweg al feest, maar vanavond op de terugweg is het helemaal een dolle boel."

Bij het instappen aan de rand van de Jordaan is het nog vrij rustig. Maar als de bus eenmaal rijdt en de muziek aangaat, is dat al snel over.

'Niks aan'
"Gezellig toch, met z'n allen een leuk feestje bouwen. Het is een leuk uitje", zegt een van de passagiers. "Ik vind er niks aan, maar ik ga al voor de zesde keer mee", zegt haar buurman. Zijn gezicht verraadt dat dat 'niks aan' een beetje bezijden de waarheid is.

Hoe verder de reis vordert, hoe meer blikjes en flessen er opengaan en hoe joliger de stemming wordt. "Nee hoor, dit is gewoon water", blijft een dame op leeftijd volhouden met haar waterflesje. De voorzichtige teugjes uit de fles wijzen op een andere inhoud.

Miezerig
Als bij Staphorst 'Het kleine café aan de haven', 'De Glimlach van een kind' en 'Leef je leven' al luidkeels zijn meegezongen is de bus helemaal los.

Eenmaal in Meppel zoeken de passagiers zich snel een weg door de stad. Op zoek naar een droog onderkomen, want dit jaar geen stralende zon, maar een miezerige grijze deken boven deze Donderdag Meppeldag. Al zal dat de pret van de bezoekers niet drukken.
Deel dit artikel: