Mien mooiste plekkie: het Balloërveld

BALLOO - Drenthe is een prachtige provincie, maar wat is het allermooiste plekje? Tot en met volgende week vrijdag gaan we daarnaar op zoek. De favoriete plek van Roelien Helling-Witvoet is het Balloërveld.
Waarom is dit de mooiste plek van Drenthe?
"Ik vind deze plek adembenemend mooi. Nergens is het zo stil als hier. Ik hoor vogeltjes. Ergens een auto nu even. Verder niets. Het is de klank van thuis zijn."

Hoe hebt u deze plek ontdekt?
"We gingen vroeger met papa en mama fietsen door het Balloërveld en dat is een mooie jeugdherinnering. Deze plek voert me terug naar die tijd, zelfs nu ik veel ouder ben geworden."

Wat maakt het zo mooi?
"Als ik hier weer ben, krijg ik altijd heimwee. Dan denk ik weer aan vroeger en weet ik weer hoe stil het ergens kan zijn. En hoe rustig. Hier hoor ik eigenlijk, denk ik dan."

Waarom komt u hier zo vaak? 
"Ik woon niet meer in Drenthe, ook niet in Nederland. Ik woon in Duitsland. Niet zo gek ver weg natuurlijk, maar dagelijks kan ik er niet heen. Het is niet om het hoekje van: ik ga even naar mijn zus. Ik zei wel eens tegen mijn zus: 'Het ruikt nergens zo lekker als in Drenthe!' Dat is echt waar."
Deel dit artikel: